2015-11-16 17:09

App-grupp mot 
inbrott i Kransen

Nu har 70 grannar i Midsommarkransen gått samman i en app-grupp för att före­bygga inbrott.

De senaste veckorna har tjuvar slagit till mot både lägenheter och lokaler i Kransen. Vattenledningsvägen, Tegelbruksvägen och Svandammsvägen är några som drabbats. I sociala medier har inbrotten varit ett hett ämne bland Kransenborna.

Charlotte Wimmerman bor i ett av de hus som haft inbrott och inbrottsförsök och i förra veckan fick hon nog. Då startade hon en app-grupp för att grannarna snabbt skulle kunna gå ut med varningar och information vid inbrott och andra brott.

– Jag kände att vi behövde lite snabb kommunikation, där man kunde hojta till när man ser något misstänkt. Det handlar om att få fler ögon och öron i området. Man ska naturligtvis inte ingripa fysiskt, men där­emot kan man ju titta ut genom fönstret och ta ett bilnummer eller signalement. På så vis kan vi hjälpa polisen.

På några dagar hade app-gruppen 70 medlemmar.

– Det har varit en enorm respons, vilket känns jättebra, ­säger Charlotte Wimmerman.

Redan under den gångna veckan var det några incidenter som gruppmedlemmarna flaggade för i appen. Bland annat hade en Kransenbo sett två okända personer gå runt i två timmar utan att ha något särskilt ärende.

– Enligt polisen är det ofta så tjuvar gör. De rekar ena dagen och gör inbrott den andra, säger Charlotte Wimmerman.

Polisen bekräftar att Kransen är drabbat av inbrott, men har inte hunnit sammanställa någon statistik över antalet.