2015-11-13 19:30


Fille börjar på ett nytt kapitel i livet

Ison & Fille syns nu i rutan i ”Så mycket bättre”.

För Lokaltidningen Mitt i berättar Fille om varför han lämnat hemorten Vårberg för Bagis och hur det är att vara nybliven pappa.

Rapartisten Felipe Leiva Wenger, mer känd som Fille, har en hektisk höst.

Han är tillsammans med parhästen Ison aktuell i TV4:s program ”Så mycket bättre”, han flyttade nyligen från Vårberg till Bagarmossen och för tre veckor sedan fick han för första gången lägga sin nyfödda dotter Miléa på bröstet.

När Ison & Fille fick frågan om de ville vara med i ”Så mycket bättre” tvekade de inte att tacka ja. De är också de första som fått delta i programmet som par.

– Det skulle vara konstigt om jag skulle sitta och ta all credd för låtar vi skrivit ihop, säger han.

Deras tolkning av Niklas Strömstedts ”Tänd ett ljus” har hyllats i sociala medier. Enligt Fille kunde det ibland vara snårigt med genremixen.

– Den största utmaningen var Sven Bertil Taube. Den genren är så långt ifrån vår. Man vill ändå att artisterna ska känna igen sina låtar och känna att man respekterar deras verk. Men han uppskattade vår version av ”Nu har jag fått den jag vill ha”, säger Fille.

I programmet får varje artist en egen dag och på lördag är det Ison & Filles tur att få sina låtar tolkade av de andra artisterna.

– Det kommer att vara mycket fart och ett språkutbyte, lite som en språkskola med Ison & Fille.

Att höra musikpionjärer tolka låtar som Ison & Fille har suttit och skrivit hemma i pojkrummen är något som Fille har svårt att sätta ord på. Mycket av hans låttexter utspelar sig i hemorten Vårberg. Men sedan två månader tillbaka är han inflyttad i Bagarmossen.

– Jag har en hund och det är så mycket natur i Bagarmossen, det är skitfint här.

Kommer du börja skriva låtar om Bagarmossen nu?

– Vårberg är en så stor del av min identitet och allt jag har gjort. Hur jag har växt upp och hur mina förhållanden sett ut kommer inte förändras. Jag är en riktigt röda linjenpatriot, säger han skämtsamt.

Flytten skedde efter att familjen fick lägenheten tilldelad via bostadsförmedlingen. Något som passade bra eftersom de skulle få tillökning. För tre veckor sedan föddes dottern Miléa.

– Det känns helt sjukt och mäktigt, det är svårt att förklara. Vi har levt som i en bubbla hemma nu. Det är ett nytt liv som börjar för oss båda och för vårt barn.


FAKTA

Hiphopartist aktuell i ”Så mycket bättre”

Namn: Felipe ”Fille” Leiva Wenger.

Ålder: 35 år.

Bor: Bagarmossen.

Familj: Flickvän och dottern Miléa.

Känd för: Är en del av den svenska hiphopduon Ison & Fille, tillsammans med Ison Glasgow. De är kända för låtar som ”Länge leve vi” och ”Jag skrattar idag”.

Även känd för: Är rösten till radioprogrammet Lilla Al Fadji i Sveriges radio P3, som tidigare visades som ett tv-program i kanal 5.

Aktuell: Ison & Fille är med 
i TV4 ”Så mycket bättre” på lördagar.