204100.jpg

Köksduo öppnar nytt på Östermalm

Adam och Albin öppnar krog på högt upp på Rådmansgatan. På menyn finns bland annat odlad tonfisk.
– Vi har gått bananas med råvarorna, säger Albin Wessman.

Idag slår matkreatörerna Adam Dahlberg och Albin Wessman upp portarna för sin nya krog på Rådmansgatan.

– Det blir i huvudsak svenska rätter, fast med en gin-och tonicbar, säger Albin Wessman på telefon ett par timmar innan premiären.

Tanken är att restaurangen och gästen står för lika stor del av valen ungefär, som en blandning av en avsmakningsmeny och à la carte: En meny består av fem serveringar. Inom ramen för varje servering kommer ett visst antal alternativ presenteras. Men som gäst kan du aldrig bara ta en rätt. Det är alltid fem som gäller till det fasta priset 795 kronor.

– Det är riktigt prisvärt med tanke på vilka råvaror vi har. Vi har gått helt bananas där, säger Albin.

Han exemplifierar med att de ikväll kommer att ha odlad blåfenad tonfisk från Galicien.

– Det är vi först med i hela Sverige, så det kommer nog smälla rätt högt.

Duon öppnade en ramenrestaurang i Skanstull så sent som i december, och för bara två veckor var det premiär för deras lunchrestaurang Tvätteriet som ligger granne med den nya restaurangen. Tidigare drev de Adam & Albin matstudio i lokalerna på Rådmansgatan. Då hade de öppet några enstaka gånger i månaden, nu blir det sex dagar i veckan.