2015-11-03 16:06
Pekka Pääkkö


Med rätt kläder kan Dogge bli pokerkung

Dogge Doggelito har pausat präststudierna. Nu väntar Poker-SM.

Rapkungen av Botkyrka har laddat upp med bootcamp på Fårö och så bär han strumporna ut och in i sina Traderafyndade Gucciskor – för att få tur.

Han lär Hollywoodfruar rappa i tv och är Dogge Doggelito med hela svenska folket. Vilket kan innebära ungefär vad som helst, utom sånt som har med våld, porr och allmänna elakheter att göra.

– Jag säger aldrig nej till ett jobb, det kan leda till något positivt, säger Dogge Doggelito när vi träffas i kulturhuset Subtopia i Alby där han just nu är halvvägs klar med sitt tionde soloalbum.

Närmast väntar dock Poker-SM online. En aktivitet som Gud Fader allsmäktig förmodligen skulle ha synpunkter på.

Läser inte du till präst?

– Jo, jag läste i två år. Det står ju i Bibeln att man inte får spela, men jag ser det som en lek. Jag spelar inte annars, är inte spelmissbrukare eller så, säger han.

Präststudierna är pausade, för att återupptas längre fram. Dogge Doggelito höll på att stressa livet ur sig ensamstående pappa som han är.

Finalbordet i Poker-SM online spelas den 5 december. Totalt deltar närmare 7 000 amatörer och proffs från hela Sverige som alla drömmer om att kamma hem förstapriset på 1 miljon kronor.

Rapkungen av Botkyrka har ett och annat ess att hala fram ur rockärmen. Tillsammans med fem andra särskilt utvalda personer har han drillats i att spela poker på en bootcamp som SM-arrangören Svenska Spel ordnat på gotländska Fårö.

– Vi fick klippa får, haha. Det som är min braiga grej är att jag inte är en gambler, jag spelar inte på samma rutiner som proffs kanske gör. Jag gillar poker bara, och mötena med alla roliga Texas Hold’em-människor, säger Dogge.

Han bär beige ridbyxor – för att han gillar hästar – och matchande ljusa skinnloafers. Den marinblå kavajen är från HM i London, införskaffad på loppis i Gustavsberg.

– Jag älskar fina grejer, jag har ju varit fattigpojk hela livet. Ska jag berätta en sak? säger Dogge Doggelito och pekar på de blanka skorna. Jag köpte de här för 220 kronor på Tradera, och hämtade dem i går på Östermalm. Och så har jag strumporna ut och in sedan tre dagar – för att få tur, säger Dogge Doggelito.

Vad gör du om du vinner en miljon?

– För hälften skulle jag nog bygga ett barnhem i Etiopien. Den andra halvan skulle jag spendera på nära och kära. Om jag vinner en fredag är pengarna slut på måndag. Jag är absolut ingen som skulle sätta in pengarna på konto och sitta och trycka och ha tråkigt.

Möjligen skulle det bli ytterligare en voljär till de åtta dvärgpapegojorna som ständigt förökar sig. Dogge Doggelito hade själv två dvärgpapegojor, Ricky och Rocky, som liten och köpte en hona och en hane till sin tvååriga dotter i 
födelsedagspresent.

– Säljaren försökte varna mig: ”Dogge, de där har lämnats tillbaka. De är väldigt skrikiga”. Men det är perfekt. Jag älskar liv, man känner att man är hemma, säger Dogge Doggelito.


FAKTA

Spelade med i filmen ”Förortsungar”

Namn: Dogge Doggelito, född Douglas León.

Ålder: 40 år.

Bor: Radhus i Alby, Botkyrka.

Familj: 4 barn, 1 pitbull, 3 chihuahuor, 8 dvärgpapegojor, 
1 kameleont.

Aktuell: I Svenska Spels 
Poker-SM online som avgörs 
den 5 december.

Kuriosa: Slog igenom i The Latin Kings, har medverkat i filmen Förortsungar och varit frontfigur för Elgigantens julkampanj.